זרוע השקעות ההייטק של אל על פתחה תוכנית לסטארטאפים בתחומי תעופה ותיירות

קוקפיט, זרוע השקעות ההייטק שהקימה אל על, וזרוע ההשקעות של חברת התעופה JetBlue – JetBlue Technology Ventures, הודיעו היום על פתיחת המחזור הראשון של תכנית ה-Navigator, תכנית האצה בינלאומית עבור חברות סטארט-אפ בתחומי ה Air Travel - תעופה ותיירות.

עם סיום תהליך המיון לתכנית, אשר במהלכו הוגשו בקשות הצטרפות על ידי סטרטאפים מ-25 מדינות בעולם, הוזמנו לארץ רשימה מצומצמת של חברות ל-3 ימי "בית הספר לטיסה" בישראל, בהם עברו מיונים קפדניים כחלק מתהליך הבחירה הסופי. הצוותים אשר הגיעו מרחבי העולם, עברו פגישות אישיות עם היחידות העסקיות הרלוונטיות להם באל על (267↑0.23%)  ואף לקחו חלק בוועדת השקעות אקסקלוסיבית אשר הוקמה על ידי קוקפיט ומנתה כמה מהמשקיעים המרכזיים בסטארט-אפ אקו-סיסטם הישראלי אשר העניקו את חוות דעתם המקצועית. בסופו של התהליך ולאחר בדיקות מקיפות של חברות מספקטרום רחב של תחומים כגון: דיגיטל, IT, סייבר, Revenue Management, פינטק, ועוד, נבחרו לתוכנית 5 סטארט-אפים בעלי טכנולוגיה חדשנית וייחודית.

במסגרת התוכנית, יפעלו הסטארט-אפים במשך כשלושה חודשים בישראל וחודש נוסף בסיליקון וואלי ויזכו להציג את המיזמים שלהם לאנשי מפתח בתעשיית התעופה העולמית. עם סיום התכנית הבינלאומית שאורכה 4 חודשים, תיבחן תמיכת המשך בדמות מקום עבודה ופיתוח עסקי למימוש שיתופי הפעולה שייווצרו, לתקופה של 8 חודשים נוספים עבור החברות בוגרות התכנית אשר יעמדו בקריטריונים שונים. ה-Navigator יאפשר לחברות גישה בלתי אמצעית אל תעשיית התעופה והתיירות, תוך אפשרות להציג ולבחון באמצעותן בזמן אמת את המוצר שפיתחו.

כמו כן, Cockpit ו-JetBlue ישקיעו בכל סטארט-אפ כ- 50 אלף דולר ויחשפו את החברות המובילות בתעשייה לטכנולוגיות החדישות ביותר בתחומי פעילותן, תוך אפשרות לשותפויות אסטרטגיות והשקעת משאבים וידע בחברות הצעירות. עבור החברות אשר יצטיינו במהלך השתתפותן ב - Navigator ולאחריו, תיבחן האפשרות להשקעות המשך על ידי שני הגופים.

הנרי חן ויינשטיין, מנכ"ל Cockpit, זרוע השקעות ההייטק של אל על: "המחזור הראשון של ה- Navigator מורכב מקבוצה מרגשת ומגוונת של חברות סטארט-אפ שנבחרו בקפידה מתוך למעלה מ -25 מדינות. חברות אלו מעצבות את עתיד עולם ה- AirTravel על ידי שימוש ב- Fintech, AI, API Tech, Personalization ועוד. עצם החיבור בין תל אביב ועמק הסיליקון, שניים ממרכזי הסטארט-אפים המובילים בעולם, מאפשר לשותפים שלנו לרתום את כוחה של החדשנות כדי להישאר בחוד החנית של התעשייה. זהו רק המחזור הראשון אבל אנחנו כבר רואים איך השתתפות ב- Navigator מהווה הזדמנות ייחודית עבור יזמים מכל העולם".

בוני סימי, נשיאת JetBlue Technology Ventures: "אנו שמחים לשתף פעולה עם Cockpit במטרה לחבר בין שני מרכזי יזמות מובילים בתחום התעופה השוכנים בת"א ובסיליקון וואלי דרך תכנית הNavigator. על ידי שילוב של מומחיות טכנולוגית בתחום התעופה עם פלטפורמות ממשיות והיכולת לסייע בפיתוח רעיונות חדשניים לתעשייה, אנו ללא ספק נמצאים במקום אידיאלי בו באפשרותנו לסייע לסטארט אפים לעצב את העתיד של עולם התעופה העולמי".

הסטארטאפים שנבחרו ל-Navigator: חברת Cambiu (ישראל): החברה אשר הוקמה בשנת 2016 מהווה שוק ראשון וחדשני עבור פתרונות לעסקאות המרת מטבע (12210↑0.58%)  באופן פעיל, ללא צורך בבנקים. אנשים רבים לוקחים את שיעורי העמלות הגבוהים של השוק כמובן מאליו, למעשה, המחירים הגבוהים הללו הם בעיקר בשל כשל שוק. Cambiu נוצרה כדי לעזור לתקן את כשל שוק זה, על ידי שינוי האופן בו אנשים ממירים מטבעות.

Voyjer (ישראל): החברה אשר הוקמה בשנת 2015, מספקת תכניות נסיעה מותאמות אישית על ידי מומחים מקומיים מהימנים ברחבי העולם. נוסעים יכולים להיכנס לאתר החברה ולתאר את הטיול בו הם מעוניינים. לאחר מכן, המטיילים מתאמים עם אחד המומחים המקומיים, אשר מספק עבורם תכנית טיול מלאה ומותאמת למשך זמן השהייה שלהם ביעד המבוקש, בעלות של דולרים בודדים ליום. תכנית הטיול יכולה לכלול גם מידע על בתי מלון ושירותי השכרת רכב, וכמו כן כרטיסי רכבת, כרטיסים להופעות, שירות הזמנת שולחן למסעדה ועוד.

30SecondsToFly (ארה"ב): החברה אשר הוקמה בשנת 2015, מהווה את דור העתיד של עולם התוכנות הארגוניות על ידי פיתוח טכנולוגיית בינה מלאכותית. הטכנולוגיה החדשנית שהחברה פיתחה אשר עונה לשם "Clair" תעזור לארגונים בגדלים שונים לנהל ולפקח על הוצאות ונתוני נסיעות, תוך כדי הזמנת נסיעות עסקיות לקבוצה. ״Clair״ משתלבת עם כל פלטפורמות התקשורת העיקריות: Slack פייסבוק מסנג’ר, סקייפ, סמס, ווואטסאפ.

SeatAssignMate (ארה"ב): החברה אשר הוקמה בשנת 2015, מגדירה מחדש ומשנה את הדרך בה הכרטיס אלקטרוני / דוא"ל עובד מאז הומצא לפני 30 שנה. החברה מספקת פתרונות מסחר אלקטרוני (ecommerce) בשילוב טכנולוגיות דוא"ל אינטראקטיביות אשר מגדירות מחדש את חווית הנוסע ואת התקשורת בין חברות תעופה ותיירות לנוסעים.

SWITCH.CM (בריטניה): החברה מתמחה בארכיטקטורת API לבתי מלון והפצתה. החברה מספקת כלים ייחודיים לחברות תעופה כדי למכן את תהליך הזמנות חדרי מלון ותחבורת קרקע במקרים של שיבושי טיסות (IROP). פלטפורמת החברה היא הפלטפורמה הראשונה בעולם מסוגה ב- Agoda 5.0 XM והראשונה שצירפה בהצלחה את
Expedia property API & sort API